Toeval bestaat niet

Toeval bestaat niet, Synchroniciteit wel

  • dit artikel verscheen in het online magazine Vrouw & Passie

Je herkent het vast: je denkt aan een vriendin die je lang niet gezien hebt en op dat moment belt ze. Je ontmoet iemand en die zegt iets wat je leven compleet verandert. Je loopt te twijfelen en ineens zie je een tekst op een vrachtwagen of je hoort een liedje op de radio en bam! Je weet precies wat je moet doen. Of je miste de trein, waardoor je de liefde van je leven hebt ontmoet!

Wat toevallig

Dat kun je natuurlijk toeval noemen. Maar diep van binnen weet je best dat het daar te toevallig voor is. Dat het niet voor niets op dat moment, op die plaats, net nu, gebeurt. Omdat de gebeurtenis een speciale betekenis voor je heeft. Zulke gebeurtenissen worden synchroniciteit genoemd.

Als je even nadenkt, weet je vast ook allerlei voorbeelden te noemen. Voorbeelden die voor een ommekeer in je leven zorgden. Voorbeelden, waardoor je wist, er is meer tussen hemel en aarde, waardoor je meer zin in je leven hebt ervaren.

Boodschappen

Die toevalligheden zie ik als boodschappen. Boodschappen van het universum, of de bron, God, engelen, spirit, je hart, je ziel, je intuïtie. Dat wat groter is dan wij.

Ik geloof dat alles in verbinding staat met elkaar. Hoe de wereld zich ontwikkelt heeft invloed op ons en andersom. Daarom is ieders bijdrage belangrijk, ook de jouwe en het is aan ons om ons beste leven te leiden en onze talenten zo goed mogelijk te gebruiken. Het zijn geschenken die we kregen.

Wonderen

Als je je open stelt en laat leiden door synchroniciteiten, zul je merken dat ze vaker gebeuren. Voel je je geleid en gedragen door een groter geheel. En merk je dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen. Ervaar je meer helderheid, rust en focus in je leven. Kun je beter keuzes maken. Beleef je wonderen. En wie wil dat niet?

Ik geef je 5 tips om meer synchroniciteit in je leven te ervaren.

1. Rust en ontspanning

In de stilte, in het hier en nu, als je helder en aandachtig aanwezig bent, hoor je je innerlijke stem. Mediteer, wees stil, ga wandelen in de natuur. Maak jezelf leeg. Kijk, luister en voel wat er om je heen gebeurt. Het universum laat het je weten.

Neem tijd voor een dagelijks ritueel. Zoals het uitspreken van een gebed, een tekst lezen, stil zijn, schrijven, je afstemmen op de dag. Je kunt ook meerdere korte momentjes voor jezelf nemen.

2. Bevrijd je spirit

Angst voor verandering maakt vaak dat we blijven zitten waar we zitten. Als je niet het leven leidt dat je graag zou willen, in een baan of relatie zit waar je niet happy van wordt en denkt: “misschien straks, ooit” dan loop je uit te stellen.

Word radicaal eerlijk naar jezelf. Alles wat je niet wilt zien, kost energie en betekent dat je minder open kunt staan voor de mooie boodschappen die er voor je zijn. Als je je angsten aankijkt kunnen ze transformeren en komt er ruimte en kracht vrij.

3. Energy flow

Het vergt moed om je intuïtie te vertrouwen en vanuit je hart te handelen. Je veiligheid op te geven. Zorg goed voor jezelf en je energiebalans. Omring je met positieve mensen. Reinig het energieveld om je heen. Reinig en ruim je huis op. En stel grenzen. Wie laat je toe, wie neemt teveel? Doe wat je blij maakt, wat je licht en vrolijk maakt, ook al lijkt het gek. Vraag je af: voelt dit licht of zwaar.

4. Neem je power terug

Als je veel in je hoofd zit en druk bent met wat was en wat gaat komen is er niet veel ruimte om om je heen te kijken. Dan bepalen je gedachten je wereld.

Belemmerende gedachten. Overtuigingen. Ze nemen aandacht weg, waardoor het contact met het universum verstoord wordt. Als een slecht afgestelde radiozender. Wees je bewust van de zinnetjes die je tegen jezelf zegt, de gedachten en oordelen die je over jezelf en anderen hebt. Hoe meer je erachter komt dat ze je niet meer dienen, hoe makkelijker het wordt je er niet meer door te laten leiden. Zo maak je jezelf ontvangststation voor synchroniciteit.

5. Intentie

Alles in het universum begint met een intentie, de wens om iets te doen of te bereiken, vervuld te zijn. En die intentie creëert toeval, creativiteit en actie. Als jij iets heel graag wilt, je hebt een diepe hartenwens en je spreekt die uit of schrijft erover, dan zul je zien dat het universum in actie komt. Er gaan toevalligheden gebeuren, je gaat mensen ontmoeten, mogelijkheden zien en kansen pakken.

Het is er al

Synchroniciteit geeft een shift van hoofd naar hart en buik. Je voelt de wijsheid en liefde van je diepere weten. Wat je ook zoekt in het leven, het is er al. En het komt als jij er klaar voor bent. Misschien op een andere manier dan je denkt. Als je vertrouwt op het universum, dan kun je de dingen laten gebeuren. Synchroniciteit wordt een kompas.

Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor de gratis Synchroniciteitsexperience. Zeven dagen lang krijg je tips, filmpjes en opdrachten om meer synchroniciteit in je leven te ervaren. Je ervaart meer rust, helderheid en focus. Je hebt meer energie, je weet je gedragen en onderdeel van een groter geheel, je ervaart en verwacht wonderen in je leven, je weet dat je hulp krijgt en het niet alleen hoeft te doen. Je hebt meer grip op je leven.


Foto: bron

Vorig bericht
Marilyn
Volgend bericht
Dromen, boodschappen van de nacht
Coach voor vrouwen van boven de 50

Over Minke Brik

Als alignment teacher & synchroniciteitsexpert spreek ik veel talentvolle vrouwen die net als jij prachtige plannen en ideeën hebben waar de wereld ook echt behoefte aan heeft. Het is mijn passie om aan zoveel mogelijk mensen te leren hoe je een ontvangststation wordt voor synchroniciteit, voor de boodschappen van het Universum, zodat je leven makkelijker, simpeler en vooral plezieriger wordt!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.