Universum in New York

Mijn trailangel in NY

Veel mensen houden van reizen. Net als ik 🙂 ik heb gebackpackt in Indonesië, Thailand, Birma, China, Sri Lanka, de Maladiven, India, heb woestijnreizen gemaakt in de Witte woestijn en de Sinaïwoestijn in Egypte en reisde in Libië en Brazilië en natuurlijk in Europa.

De natuur, verre landen, andere culturen, ontmoetingen met mensen. En grote steden, zoals Barcelona, Rome, Florence, Berlijn, Madrid, Lissabon.

New York

Maar bovenaan daarvan staat New York. Oh, wat ben ik gek op die stad. De energie, de mondialiteit, de mensen, alles. Zo’n grote wereldstad en toch, als je er bent, is het er super relaxed. Overal parkjes en zitjes, je kan alles lopen in Manhattan.

En zo besloot ik juni 2013 om weer naar New York te gaan en er te wonen zolang als mijn portemonnee, of liever, mijn creditcard, dat toe liet. Regelde een kamer via AirBnB. Zo’n kamer die je in alle thrillers en detectives ziet, met zo’n brandtrap in een steegje en een schuifraam, waar in de film altijd de seriemoordenaar naar binnen sluipt. Daar stond dus mijn bed voor. Maar wel heel echt, midden in een woonwijkje. Een van die avonden viel er met een grote plof iets naar beneden. Gelukkig op het nachtkastje niet op mij. Het bleek een enorme kakkerlak! Maar dat hoort bij de NY experience.
In New York moet je natuurlijk over de Brooklyn Bridge gelopen hebben. En dan denken aan SATC, waar Miranda en Steve elkaar in het midden zouden ontmoeten als ze beiden besloten samen verder te gaan.

Coffee?

Ik liep van Brooklyn richting Manhattan. Daar wilde ik gaan lunchen in Stonestreet, een straatje vol met eettentjes waar zomers de tafeltjes buiten staan en je tussen de blauwe pakken van de Wallstreet boys kan eten. Van de Brooklyn Bridge sloeg ik linksaf en liep langs het water, daar waar het heli-deck is en de helicopters als bijen af en aan vliegen om de toeristen deze prachtige stad van bovenaf te laten zien.

Toen ik daar foto’s maakte, kwam er een man in uniform naar me toe. Hij bleek piloot en had net even pauze en stelde voor een foto van mij te maken met mijn toestel. We kletsten wat en ik dacht “staat hij me nu te versieren?” En ja, net als in de film vroeg hij “would you like to grab a cup of coffee with me?” Ach, naar de Starbucks kon geen kwaad, hihi.

Daar dronken we onze koffie in een klein parkje met een lange stenen slingerbank. En toen begon hij te vertellen.

Missie

Hij was Iers en van kind af aan had hij altijd al piloot willen worden op een passagiersvliegtuig, maar dat was er nooit van gekomen. Toen kreeg hij de mogelijkheid om wel helikopterpiloot te worden, misschien via het leger, dat weet ik niet meer.

In elk geval woonde hij nu in Brooklyn met een paar vrienden en vloog hij elke dag toeristen rond. “Dit is zelfs nog beter, zei hij, want ik kan iedere dag vliegen en mensen van over de hele wereld de mooiste stad ter aarde laten zien. Ik help mensen van hun vliegangst af, ik laat ze bijzondere plekjes zien, soms op verzoek en ze zijn altijd vrolijk en onder de indruk.

Ik heb echt mijn missie gevonden, ik heb de mooiste baan van de wereld! En dat wens ik iedereen. Dat je je passie kan leven. Als je niet weet wat je passie is, ga dan naar St. Patrick’s Cathedral, niet de grote op Fifth Avenue, maar de oude downtown. Ga daar achterin de kerk zitten en vraag aan de spirits of aan je overleden voorouders wat het is wat je te doen hebt in de wereld. Ik verzeker je, dat je antwoorden krijgt”.

Engelen

Met stijgende verbazing luisterde ik naar zijn gepassioneerde verhaal. En was ervan overtuigd, dat het geen toeval was dat ik hem ontmoette. Dit was een engelenboodschap. Dat ik diende te gaan doen wat ik heb te doen. Het werd me duidelijk, waarom ik reizen zo gaaf vind. Behalve de ervaringen van andere landen, culturen, mensen, talen, gerechten, gewoontes en gebruiken zijn het vooral deze ontmoetingen, die reizen zo boeiend maken.

De ontmoetingen van hart tot hart. Waar het niet gaat om wie je bent of wat je doet, maar dat er door het korte intensieve contact door ons heen boodschappen komen. Dat we van hart tot hart, van ziel tot ziel communiceren. Engelen zijn op iemands pad, trailangels die een bijzondere ontmoeting, herinnering, advies of beleving brengen.

Trailangels-in-NY

En mocht het toch een versiertruc van hem zijn, haha, dan was het wel the best ever!!!

Heb jij wel eens zo’n bijzondere ontmoeting gehad? Ik hoor graag je verhalen in de comments hieronder!

Vorig bericht
12 tips om te visualiseren
Volgend bericht
Synchroniciteit: the Universe is calling!
Coach voor vrouwen van boven de 50

Over Minke Brik

Als alignment teacher & synchroniciteitsexpert spreek ik veel talentvolle vrouwen die net als jij prachtige plannen en ideeën hebben waar de wereld ook echt behoefte aan heeft. Het is mijn passie om aan zoveel mogelijk mensen te leren hoe je een ontvangststation wordt voor synchroniciteit, voor de boodschappen van het Universum, zodat je leven makkelijker, simpeler en vooral plezieriger wordt!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.