Hoe makkelijk is het om niets te doen

Laten we vaker niets doen

Heb je ook het gevoel dat het nooit meer stil is?

Bijna overal staat de televisie, Netflix of de radio aan. In de auto, op het werk, in de supermarkt, in de lift, op je telefoon onderweg. Er is altijd wel geluid in de 24 uurs economie. En onze drukke agenda’s en de constante stroom van informatie geven ook niet echt rust. Als ik in Nederland kom, valt het me op, dat je overal geluid van auto’s en vliegtuigen hoort.

Veel mensen vinden stilte ongemakkelijk. Ze vullen elke stilte in een gesprek op. Zolang je druk bent, hoef je niet naar de stemmetjes en je diepere gevoelens te luisteren en problemen of blokkades niet aan te gaan. En dat werkt verslavend. Als je geen stilte kent, verlies je het contact met jezelf. En als je niet weet wie je bent, ontstaan er onzekerheid, eenzaamheid, zorgen. Mis je inspiratie. Je bent niet jezelf en gaat al gauw pleasen, anderen tevreden stellen.

De stilte heeft zoveel te bieden. Is zo inspirerend en bezielend.

Pas als je echt stil bent, voel je diepe rust. Ervaar je dat we onderdeel zijn van het Oneindige Grotere Geheel. En als je die weldadige stilte hebt ervaren, wil je meestal niet anders meer. Daarom zijn stilteretraites in een klooster of in de woestijn zo populair vermoed ik.

Een paar jaar terug in de Sinaïwoestijn heb ik zelf ervaren wat rust doet. Ik was toen super gestresst , maar na een dag of tien in de woestijn, met die prachtige natuur en het eenvoudige leven was ik helemaal zen, nog weken daarna liet ik me niet gek maken♥. Het is een intens krachtig, rustgevend gevoel. Maar je hoeft er natuurlijk niet de woestijn voor in.

 

Wat levert de stilte je op?

  • Stilte helpt je bewust te worden van synchroniciteit, van de boodschappen van het Universum. Want het Universum fluistert meestal haar boodschappen en stilte helpt ons die te horen, waardoor we kansen, ideeën en inspiratie kunnen ontvangen.
  • Je voelt je creativiteit stromen. Kunstenaars en musici vinden ook hun creativiteit in de stilte. Ik las ergens dat de eerste vrouw van John Lennon vertelde, dat hij uren voor zich uit kon staren en dan ineens naar de piano liep en begon te creëren.
  • Je voelt meer verbondenheid en ervaart zelfvertrouwen en kracht.
  • Je ontdekt wie je werkelijk bent en wat je te doen hebt.
  • Je krijgt inzichten, ingevingen en inspiratie
  • Relaties worden intenser ervaren.
  • Je voelt je gedragen door Dat wat groter is dan wijzelf.

Kies voor stilte

Je kunt ieder moment voor stilte kiezen. Vooral in de vroege ochtend, als de wereld net ontwaakt en je uit je slaap komt, dan stroomt het. Echte stilte vind je niet buiten je, maar binnen in je. Door meditatie, maar ook door wandelingen. Ga maar eens de natuur in en concentreer je dan volledig op jezelf en op de stilte. Ken je dan dat enorm krachtige, rustgevende gevoel?

In de diepte vind je oerkracht. Wijsheid. Je ervaart de wereld bewuster. Je komt los van de dagelijkse dingen en het gevoel geleefd te worden verdwijnt. Je voelt de power om anders met je leven om te gaan en uit de ratrace te stappen. Maak er tijd voor vrij. Het zal je goed doen. Het kan al met twee minuutjes per dag.

Mini-Meditatie van twee minuutjes

Neem zo vaak als je nodig hebt twee minuutjes (of langer) om deze oefening te doen:

Ga lekker zitten, sluit je ogen, laat je schouders zakken en adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. Laat je gedachten voorbij gaan en voel het moment.

De geluiden om je heen, misschien een vogeltje buiten, het zoemen van je laptop. Voel je ademhaling, je buik die in en uit gaat, je billen op de stoel, je voeten op de aarde, een geur die langs komt.

Als je onrustig wordt, haal nog eens diep adem en zak dieper in de plek waar je bent.

Je hoeft even niets. Beleef het zonder oordeel. Het moment is goed zoals het is.

Vraag aan jou

Ik ben heel nieuwsgierig hoe jij de stilte ervaart en wat jij doet om op die manier goed voor jezelf te zorgen. Laat je weten wat jouw tips en ervaringen zijn? Hieronder of via de mail.

Of heb je er vragen over? Ik hoor het graag van je! Liefs, Minke

 

Vorig bericht
De meest gestelde vraag
Volgend bericht
Marilyn
Coach voor vrouwen van boven de 50

Over Minke Brik

Als alignment teacher & synchroniciteitsexpert spreek ik veel talentvolle vrouwen die net als jij prachtige plannen en ideeën hebben waar de wereld ook echt behoefte aan heeft. Het is mijn passie om aan zoveel mogelijk mensen te leren hoe je een ontvangststation wordt voor synchroniciteit, voor de boodschappen van het Universum, zodat je leven makkelijker, simpeler en vooral plezieriger wordt!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.