De meest gestelde vraag

De meest gestelde vraag

Heb jij ook het idee dat er steeds vaker dingen gebeuren die niet toevallig zijn? Of hoor je verhalen over bijzondere gebeurtenissen die voor de mensen om je heen een speciale betekenis hadden?

Gebeurtenissen die toevallig lijken, maar zò toevallig, dat het geen toeval meer kàn zijn en voor degene die ze meemaakt een boodschap inhouden. Ze worden ook wel synchroniciteit genoemd.

De vraag die de laatste tijd  het meest aan mij gesteld wordt is: “ik heb dit en dit mee gemaakt, is dat nou ook synchroniciteit?”

Voorbeelden

 • Is synchroniciteit net zoiets als synchroon zwemmen?  Hihi, nee dat niet :-), maar het gaat er wel over dat jij synchroon met het leven loopt
 • Als ik onderweg naar een zakelijke training over geld één ooievaar zie en terug wel zeventien, heeft dat wat te zeggen? (wonend bij een ooievaarsdorp)
 • Ik dacht aan familie die ik al lang uit het oog verloren was en ineens kreeg ik een Facebook vriendschapsverzoek van één van hen
 • Ik was aan het twijfelen over een keuze en ineens valt er een boek van de plank waar precies de oplossing in staat
 • Ik zie zo vaak hetzelfde getal of dubbele getallen

Synchroniciteit

Ja, je kunt in die situaties van synchroniciteit spreken, maar alleen als die gebeurtenissen ook voor jou betekenis hebben.  Dan wel omdat je voelt dat het iets te zeggen heeft maar je weet nog niet precies wat, dan wel omdat het je direct helder is wat het betekent, nl.:

 • Als jij door die gebeurtenis ineens weet wat je te doen staat,
 • Of een oplossing krijgt voor een vraag die je had of een probleem.
 • Of je krijgt een ingeving om iemand op te bellen, die jou net nodig blijkt te hebben,
 • of je besluit spontaan NIET op de trein te stappen, waardoor je “toevallig” iemand ontmoet die veel voor je gaat betekenen,
 • Of je krijgt het inzicht om met iets te beginnen of juist radicaal te stoppen en los te laten,
 • Of je hebt ineens een idee dat tegen alle logica lijkt in te gaan en je voelt dat je het toch moet doen.

Intuïtie

De kunst is je intuïtie (dat onmiddellijke gevoelsmatig weten, zonder dat je er argumenten voor nodig hebt) te ontwikkelen, zodat je ze beter kan waarnemen.

En dat je een balans vindt tussen deze spontane gebeurtenissen ervaren en het willen zien van tekens. Want daarmee draai je de situatie om: ik zie een teken en dat moet dus wat betekenen. Dat is soms best lastig om je daar niet in te verliezen.

Weet dat het Universum je nooit in de steek laat. Als er een boodschap voor je is, dan komt die echt. En als je die boodschap niet oppakt, komt er een volgende.

Vertrouw erop dat het antwoord komt. Ook zonder dat jouw ego zich ermee “bemoeit”. Je kunt het niet afdwingen. Je kunt er wel om vragen, maar het komt op het juiste moment  en in de vorm die het best bij jou past.

Experience

Wil je hier meer over weten?  Vraag dan het gratis e- book de Synchroniciteits Experience aan.

Vraag het e-book hier aan!

Heb je vragen of wil je een verhaal delen, email me gerust, dat vind ik super leuk. Ik hoor graag van je!

Tot gauw!

Liefs, Minke

Vorig bericht
Synchroniciteit: the Universe is calling!
Volgend bericht
Laten we vaker niets doen
Coach voor vrouwen van boven de 50

Over Minke Brik

Als alignment teacher & synchroniciteitsexpert spreek ik veel talentvolle vrouwen die net als jij prachtige plannen en ideeën hebben waar de wereld ook echt behoefte aan heeft. Het is mijn passie om aan zoveel mogelijk mensen te leren hoe je een ontvangststation wordt voor synchroniciteit, voor de boodschappen van het Universum, zodat je leven makkelijker, simpeler en vooral plezieriger wordt!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.